dimarts, 26 d’abril del 2011

LECTURA DE "SANDÀLIES D'ESCUMA"



 
CONCLUSIÓ FINAL

Després de acabar la lectura d'aquest llibre de MAA, permeteu-me que cregui ser una mica més sàvia. L'apropament amb la mirada poètica de la mà de la autora, m'ha  fet descobrir la cultura i la mitologia grega dins la història del món clàssic.

Glauca, la protagonista de la història, a l'inici és una noia de quinze anys que desperta als plaers de l'amor amb Lèukion, a l'illa de Cos, el qual a pesar d'estimar-la ha d'anar a la guerra i no el tornà a veure. La Glauca ja ha fet el primer viatge amb les sandàlies d'escuma.

Més endavant, ja passada l'adolescència, casada amb el seu cunyat i vídua, l'esperit aventurer la porta a viatjar i conèixer Alexandria en l'època d'esplendor del regnat dels Ptolomeus i tornant-se a enamorar de Càrmides i a través d'aquest s'estableix una relació amb el poeta Sòtades creant-se un vincle molt important entre tots tres.

Ja en la maduresa de la protagonista, l'autora ens fa una sèrie de declaracions a les quals s'arriba quan ja tens una edat i la passió dona pas a la serenor, prendre les coses amb filosofia i no deixar passar les hores sense assaborir la vida. 

Per això abreujaré, la lectura d'aquest llibre ha estat un plaer per a mi.



1 comentari:

  1. Teresa molt adient tot el resum que molt be expliques i estic d'acord en tot. Roser

    ResponElimina