dimarts, 29 de març del 2011

DE L'EPIR A ATENES


“En cert sentit, però, jo retrobava el meu estimat en aquells carrers, al bell mig de les placetes, a l’àgora, sota les altes columnes del Partenó.”


Capítol 8 - De l'Epir a Atenes

Començaven a vorejar els primers rajos de sol de matí, i érem davant d’aquella casa que l’àvia ens havia descrit amb tota mena de detall. La seva façana conservava els vestigis d’altres temps. Després d’uns quants intents la porta es va obrir i vam poder entrar. En cert sentit, però, jo retrobava els records de l’àvia, en aquells mobles antics i desconeguts per a mi, però imaginats amb tot detall en els seus relats. Me la podia imaginar quan encara era una nena, jugant amb els germans grans per aquelles estances on tenien prohibit entrar. Es ficava en una estança mig fosca i s’amagava sota del llit fins que la trobaven. Aquell dormitori encara conservava una capçalera alta i recargolada de ferro, el somier de molles que grinyolava si t’hi posaves al damunt de la panxa inflada del matalàs. En el racó, al costat de la finestra aquell objecte imprescindible, un gerro i un rentamans, descrites amb detalls les filigranes dels dibuixos descolorits pel temps. Vull dir que me l’imaginava en el marc dels seus jocs d’infantesa i de la seva creixença d’adolescent, corrent pels camins fins arribar al poble per anar a l’escola i quan sortien anaven per aquell carrer costerut fins a la font Vella de la qual rajava l’aigua més fresca de tots els entorns. I, sota el mateix cel que cobria el meu cap recuperava la infantesa de l’estimada àvia Isabel.


EL SOMNI

Capítol 7 - Les ombres

EL SOMNI

La meva mirada es va perdre finestra enllà. Semblava un somni, ho pensava sovint d’ençà que havia pres la decisió de fer alguna cosa amb la meva carrera d’escriptora. Havia sortit molt d’hora de casa i estava nerviosa. Duia una carpeta amb el recull de contes que havia escrit, com si jo no fos (la Teresa) amiga de la narrativa. Un rampell d’ànsia m’esperonà en despertar d’aquell somni (la Teresa), la noia que caminava pels núvols. M’havia decidit, vaig presentar els contes a una petita editorial la qual, al cap d’uns dies en van trucar per a dir-me que la meva narrativa els havia agradat molt, que creien que tenia moltes possibilitats i m’aconsellaven que em presentes a un concurs de nous autors que estava organitzant l’ajuntament de la ciutat.
La meva carrera literària començava a anar per camins plens d’incògnits, però tot i així, em sentia animada, el dia era lluminós i amb aquella primavera m’estrenava amb els primers fruits.

21.03.2011

MIRANT UNA OBRA D’ART

Aquell dia l’organització havia programat una sortida que consistia en visitar el museu de la ciutat. Vam sortir molt d’hora ja que el recorregut dins del museu era molt extens i s’havia de fer cua per entrar-hi. Qui em podia impedir de sadollar-me de la visió que tenia al meu abast?. La visió d’aquell espai on es trobaven tantes meravelles juntes i on els meus ulls goluts davant de totes aquelles imatges ho resseguien tot albirant el més petit detall en els vestits luxosos i elegants dels personatges allí representats.

21.03.2011