dilluns, 25 d’octubre del 2010

LES CABÒRIES DE LA VIDUA CARMETA

CABÒRIES
La Carmeta era una anciana d'avançada edat i vídua des de feia molts anys, que vivia tota sola en una case d'una planta en la cantonada del carrer Estret i era coneguda per tots els veïns més propers a casa seva. Tothom la reconeixia pel seu caminar eixerit i d'una rapidesa molt poc comú en una persona de la seva edat. Quan li preguntaven perquè sempre anava de pressa, contestava invariablement que el marit l'esperava i havia de fer el dinar, que el més calent era a l'aigüera, i que si no li feia el dinar a l'hora habitual s'enfadava molt.



També contava amb molt detall el fet que va esdevenir-se tot passejant amb el seu marit pels jardins del poble. Era els inicis de la tardor, els camins començaven a estar coberts amb les fulles seques caigudes dels arbres i el vent les duia d'un costat a l'altre del camí, tot d'una el temps s'havia tornat rúfol, per la qual cosa van decidir tornar a casa.
Per passar via van sortir per un camí proper el qual no era gaire transitat. De sobte, se'ls va aparèixer un ésser estrany i el marit li va dir que no s'espantés. El marit tot seguit va ser xuclat per un fort vent i cada dia pensa que encara ha de tornar. La pobreta, no recorda que ell va morir en un accident de tramvia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada